Zukorlić predvidio zločine: Veličanje zločinaca može naškoditi samo Srbima

U jednom od svojih gostovanja u TV emisijama tokom svog života muftija Muamer Zukorlić analizirao je odnos prema zločinima počinjenim u BiH u Srbiji. Muftija je tada ukazao da negiranje genocida i veličanje zločinaca može imate katastrofalne posljedice po mlade naraštaje u Srbiji.

“Što se tiče odnosa prema zločinu to je etičko pitanje svakog pojedinca i kolektiviteta. Recimo Srbi sada mnogo rizikuju sa ovim odnosom prema zločinu i zločincu i prema samoj Srebrenici ne može to naškoditi Bošnjacima, bilo je prošlo, desilo se šta se desilo. Ne možete pozitivno govoriti o zločinu, pravdati genocid, veličati zločince, a onda biti sigurni da to neće imate katastrofalne posljedice za vaš mladi naraštaj u vaspitanju i formiranju ličnosti. Imaćete sve više, otac ubio sina, sin majku, krv i zločin postaju normalna stvar ako pokvarite onu vagu o kojoj sam govorio”, kazao je tada Zukorlić.

Ovaj video, kao i mnogi drugi postao je izuzetno popularan na društvenim mrežama u Srbiji i BiH nakon što su se desili strašni zločini u toj zemlji.

Prošle sedmice u Srbiji se desio dosada neviđen zločin u školi Beogradu kada je učenik Kosta K. ubio osam školskih drugara i uposlenika škole, a ranio ih šestoro. Nekoliko dana nakon tog zločina u Mladenovcu je mladić Uroš B. ubio osam nedužnih ljudi u svom krvavom pohodu.