Zuhrić: Da sam na mjestu SDA…

Stranka demokratske akcije opet je u fokusu političara, posebno nakon što je Alma Čolo zvanično napustila ovu stranku. Albin Zuhrić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH prokomentirao je ovu stranku, njihove poteze i kazao šta bi on da je na njihovom mjestu.

Nisam mnogo zainteresovan za dešavanja unutar SDA, oni imaju svoje članstvo i odlučit će sami o svojoj sudbini.

Ali da sam na njihovom mjestu, i da DF od Trojke i njihovih obožavatelja dobija “dobronamjerne savjete” i “želje za reformom”, borio bi se da DF uradi sve suprotno od toga. To su ljudi koji su prodali suverenitet države i poklonili se Čoviću, i treba osluškivati šta poručuju, i raditi suprotno od toga”, stava je Zuhrić.

Podsjetimo i Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik Naroda i pravde nekadašnji član SDA danas je također iznio stav o svojoj bivšoj stranci.

“Loše odluke stranačkog rukovodstva, davanje prednosti podobnim, a ne sposobnim, agresivni i neargumentovani napadi na političke neistomišljenike, kritizerstvo i medijsko spinovanje suprotno zdravom razumu je dovelo SDA u situaciju u kojoj se nalazi – da ima dobar izborni rezultat, a nikakav koalicioni kapacitet, jer sa aktuelnim stranačkim vrhom niko ne želi da razgovara, pregovara i bilo šta dogovara”, rekao je Zvizdić.