Zovu je najjačom tinkturom svijeta: Pomiješajte GAVEZ SA RAKIJOM i dobit ćete izvanredan lijek

 

Tinktura od gaveza.
Gavez u sebi ima hormon auksin, on sa lakoćom sssttvara novo tkivo, pa će zato uz gavez svaka rana brzo zarasti.
Alantoin kao glavni aktivni sastojak korijena, pospješuje granulaciju i obnavljanje našeg tkiva.

Od davnina pa do danas, mnogi ljudi su posvedočili o ljekovitoj moći biljke gavez.

“Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilama gavezovog korijena”, tako ide stara izreka, koja aludira na to da je ljekovita moć gaveza neograničena i da pomaže kod velikog broja boljki.

A evo koliko je gavez zaista dobar:

Sve vrste povreda, uboda, modrica, rana, kao i zgrušavanje krvi, liječi tinktura napravljena od korijena gaveza.

Gavez je nezamjenjiv kod upale tetiva, artritisa (upala zglobova), distorzije (iščašenje, uganuće), kontuzija (naboj, nagnječenje), hematoma (krvni podlivi), te tromboflebitisa (upale vena).

Tinktura od gaveza zauzima počasno mjesto i u kozmetici lica i ruku. Odlika ove tinkture je da obnavlja i preporađa opuštenu i naboranu kožu, a naročito bore oko očiju.

Nakon duže upotrebe tinkture koža lica i ruku se sasvim regeneriše.

Ovako se sprema tinktura od gaveza:

Staviti 100 g korijena gaveza u 700 ml jake rakije ili alkohola u plastičnu flašu i položiti vodoravno da “odleži” na tamnom mjestu 14 dana. Promućkati svaki treći dan.

Nakon 14 dana procijediti i čuvati u tamnoj staklenoj flaši na hladnom mjestu.

Ovom tinkturom mazati oboljelo mjesto 3 puta dnevno. Homeopate tvrde da ne postoji osoba kojoj nije ova tinktura pomogla!

Jedna napomena koju je dobro znati:

Čisti alkohol umjesto rakije daje tinkturu bez mirisa, dok gavez sa rakijom ima snažan miris. Imajte u vidu i da je ova tinktura ljepljiva.

Tinktura je isključivo za spoljašnju upotrebu.

Za spoljašnju upotrebu protiv gihta nema boljeg lijeka od tinkture gaveza, koja se kod teškog gihta lagano utrljava. Izvrsno se pokazala i u liječenju upale nerava – gdje god su na tijelu bolna mjesta osjetljiva na pritisak, to se odražava na periferne nerve.

“Tinktura od gaveza krije u sebi čudesnu snagu. Bolesnicima koje su bezuspješno godinama liječili svim mogućim sredstvima bolesne zglobove i reumu, tinktura od gaveza brzo će pomoći”, tvrdi Maria Treben u knjizi Biljke iz Božje apoteke.

Zato spremite i vi tinkturu gaveza.

Izvor fotografije: organskocarstvo.blogspot.com, posjetite i njihov sajt