ZELENSKI ŠOKIRAO SVE! Ukrajinski predsjednik iznio prijedlog koji bi mogao da promjeni SVE, CIJELI SVIJET SAMO ČEKA PUTINOV ODGOVOR!

 

Kako bi se oknčao rat na njegovom teritoriju Volodimir Zelenski predsjednik Ukrajne je iznio svoj prijedlog odmah nakon razgovora Putina sa svojim kolegom iz Turske Redzepom Tajipom Erdoganom. Cijeli svijet je iznenadila izjava Ukrajniskog predsjednika da spreman i on i njgova zemlja da prihvate prijedlog koji im se nameće a to je da Ukrajna zauzme neutralan stav i to sve u cilju sklapanja mira sa Rusijom i završetka sukoba koji se odvijaju na prostoru bivše republike SSSR.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ova izjava Volodimira desila se nakon što podjećanja radi prije nekoliko dana zvanični Kije je izjavio kako neće olako prihvatiti zahtjeve Moskve da Ukrajna ima identičan status kakav imaju Švedske i Austrija u Evropi. Definitivno su se stavovi u vrhu Ukrajine prmjenili.

 

“Ukrajina bi mogla prihvatiti neutralni status, ali u slučaju da to garantuje i neka treća strana i da to na referendumu bude prihvaćeno”- saopštio je Zelenski ruskim medijima.