„ZAR NIJE MUSLIMANSKA…“: Društvene mreže gore, nakon Dodikove izjave u Mostaru redaju se komentari…

Ne stišavaju se reakcije na izjave predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika nakon sastanka u Mostaru.

Podsjetimo, Milorad Dodik izrazio je jučer u Mostaru zadovoljstvo partnerstvom sa HDZ-om BiH i strankama “Trojke” kazavši da žele da nastave sa praksom mjesečnih sastanaka lidera ove koalicije.

Dodik je naveo kako je na sastanku u Domu HDZ-a atmosfera bila “obećavajuća” i da je “potpuno drugačija od one iz prošlih vremena”

“Kad je bila SDA i kad smo svaki dan očekivali udarce od njih pa smo uzvraćali. Sad se pitanja stavljaju na dnevni red i onda se gleda da se riješe. Zadovoljan sam ovim partnerstvom”, naglasio je prvi čovjek SNSD-a.

On je napomenuo kako se uskoro očekuje sastanaka entitetskih vlada i da je zbog toga isto zadovoljan.

Na kraju je kazao kako je red da “bošnjačka strana” bude domaćin idućeg sastanka.

Nedugo nakon sastanka Dodik se oglasio i na društvenim mrežama, nakon čega su uslijedile brojne reakcije. „Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

-Zadovoljan sam partnerstvom sa HDZ-om BiH i strankama “trojke” na nivou BiH, što pokazuje i obećavajuća atmosfera na današnjem skupu u Mostaru, za razliku od vremena kada je SDA bila na vlasti i kada je očekivali smo udarce od njih svaki dan, pa smo uzvratili. Sada se na dnevni red stavljaju pitanja i onda se traže rešenja.

Dogovoreno je da zajednička sjednica vlada Republike Srpske i FBiH bude održana u četvrtak, 8. juna, a planirano je da naredni sastanak stranačkih delegacija bude održan u Sarajevu, a da će domaćin biti bošnjačka strana, poručio je Dodik.