ZAHIRAGIĆ SE OBRUŠIO NA KADROVE NAŠE STRANKE: „NiP je, prije svih, osnažio ovaj petokolonaški projekat u Kantonu Sarajevo!“

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić oglasio se nakon objave člana Naše stranke Farisa Šehovića, koja je izazvala burne reakcije u javnosti.

Podsjetimo, Šehović je, govoreći o ratnom zločincu Dariju Kordiću, izjavio da ne postoji razlika između Kordića i generala Armije RBiH Sakiba Mahmuljina, koji je drugostepenom odlukom Suda BiH osuđen na osam godina zatvora.

– Jedina razlika je što je Kordić ležao svoju kaznu u zatvoru, a Mahmuljin je još uvijek u bjekstvu u Turskoj koja ignoriše zahtjeve da ga isporuči Bosni i Hercegovini – komentarisao je Šehović.

Njegov stav podržali su i pojedini članovi Naše stranke, što je očigledno razljutilo zastupnika SDA Zahiragića koji nije štedio uvrede na račun kadrova pomenute partije.

„Prvo neki balavac iz “Njihove stranke”, kažu Predsjednik NS Novo Sarajevo, izjednači Sakiba Mahmuljina – generala Armije Republike Bosne i Hercegovine, a koji je osuđen po komandnoj odgovornosti za zločine koje je počinila jedinica nad kojom on nije imao objektivnu kontrolu nad, ne civilima, nego vojnicima agresorske vojske i Darija Kordića za UZP presuđenog ratnog zločinca koji je direktno odgovoran za ubijanje čitavog sela, pri čemu je najmlađa žrtva bila beba od par mjeseci!

Nakon toga, moja kolegica iz Skupštine Kantona Sarajevo Miomirka Melank mu da javnu podršku za to odvratno poređenje! Ona je od ranije poznata po “istraživanju” glasnoće ezana u Sarajevu – “u umjetničke svrhe”…

U finalu, na N1 TV, u programu uživo, potpredsjednik Našista Mirsad Čamdžić otvoreno brani Darija Kordića! Naša stranka je, očito, organizacija koja je osnovana i djeluje sa ciljem razvlačenja pameti našem narodu!“, napisao je Haris Zahiragić u objavi na Facebooku.

Dodao je kako „nismo zaboravili ni Mostar, koji su Boška Čavar i Irma Baralija predali sljedbenicima Darija Kordića, niti njihove izjave kako smo mi nekome palili kuće…“

„NiP je, prije svih, osnažio ovaj petokolonaški projekat u Kantonu Sarajevo i dao im poziciju premijera koju drže već 5-tu godinu, iako za to nisu dobili podršku građana, niti su to sposobni raditi. Zbog toga, ovo je i njihova direktna odgovornost“, smatra Zahiragić.