ZA REUMU JE BOGOM DAN, ČISTI KRV I JETRU, JAČA PLUĆA, MOĆAN JE DIURETIK: List ove biljke je PRAVO ČUDO

 

 

Poznato je i ljekovito djelovanje obloga od mladog lišća breze, koje se stavljaju na bolna mjesta kod reumatizma i gihta, natečene i bolne zglobove, vodenastu oteklinu, piše Stil.kurir.rs.

Brezin list jedan je od najjačih prirodnih biljnih diuretika. List kao prirodno sredstvo za dezinfekciju i detoksikaciju u obliku ekstrakta čaja liječi infekcije mokraćnog sastava, bolesti krvi (anemija, ateroskleroza), jetru i žuč, vodenu bolest, prostatu, gušteraču, zglobove, gubitak kose, kožu, celulit, prehladu, groznice, razni paraziti u crijevima.

Diuretsko svojstvo breze od velike je važnosti u lečenju bolesti kod kojih se nakuplja veća količina vode, veće i jače izlučivanje mokraće te delujemo na pročišćavanje krvi i tkiva iz kojih se izlučuje voda i mokraćna kiselina.

To je važno u liječenju gihta i reumatizma, u nakupljanju vode u trbušnoj šupljini (ascites) koja se javlja kod ciroze jetre, kod dijabetesa u početnom stanju, kod jako otečenih nogu i bolnih otečenih zglobova, s vodom u plućima i u srcu, uz poteškoće s mokrenjem.
Poznato je i ljekovito djelovanje obloga od mladog lišća breze, koje se stavljaju na bolna mjesta kod reumatizma i gihta, natečene i bolne zglobove, vodenastu oteklinu.

Kupke od lišća breze preporučuju se kod kožnih bolesti, kao što su nečistoće kože, mokri i suhi lišajevi, perut, masno vlasište.

List breze dodajemo i u razne čajne mješavine za liječenje drugih blažih i težih bolesti. Brezine pupoljke koristimo na isti način kao i lišće breze.

Tinktura lišća koristi se za liječenje pluća i grčeva.

Upotreba svježeg soka od breze preporučuje se za lečenje bolesti krvi, jetre, žuči, bubrega, mjehura, žutice, mokraćnih puteva, nečistoća kože, osipa, , raznih rana, upala grla, sunčanih pega, osipa, za jačanje cijelog tijela, za jačanje korena kose, za gubitak kose, protiv peruti.

Čaj od brezove kore koristimo za pranje i ispiranje različitih nečistoća kože, vlasišta i za unutrašnju upotrebu kod hroničnih kožnih bolesti, pluća i gihta.

Da biste brzo uklonili bradavice, trebali biste pripremiti čaj od kore breze i natopiti bradavice ili namočiti koru i staviti je na bradavice.