Za manje od 24 sata prikupljena sredstva za liječenje Jenete Šabić

Zahvaljujući vašoj humanosti na putu smo da spasimo još jedan mladi život. Hvala svima od srca u Jenetino i naše ime, poručili su iz udruženja “Pomozi.ba”

Građani Bosne i Hercegovine ponovo su pokazali svoju humanu stranu. Za manje od 24 sata od pokretanja apela za Jenetu Šabić (28), diplomiranu pravnicu iz Zenice koja boluje od leukemije, prikupljeno je potrebnih 80.000 eura za transplantaciju u Turskoj nisu u stanju prikupiti te im je potrebna pomoć dobrih ljudi.

– Zahvaljujući vašoj humanosti na putu smo da spasimo još jedan mladi život. Hvala svima od srca u Jenetino i naše ime – poručili su iz udruženja “Pomozi.ba”.

Jeneti Šabić će zauvijek ostati urezan u sjećanju juni mjesec tekuće godine i riječi ljekara: “Imate leukemiju”. Od tada kreće njena borba sa dijagnozom akutne limfoblastne leukemije.

Odmah započinje sa liječenjem kemoterapijama i ubrzo saznaje da spada u grupu visokog rizika i da joj je potrebna transplantacija koštane srži u ovom mjesecu. HLA analizom njene sestre ustanovljeno je da se poklapaju 100% i da je ona njen donor.