ZA BOLNE ZGLOBOVE I REUMU: Spremite prirodno ulje od ljutih papričica

 

Ovo izvrsno ulje za zglobove se pravi od ljutih crvenih papričica i odlično pomaže kod radikulitisa, miozitisa, neuralgije, reume i bolova u zglobovima. Ulje od ljutih paprika pripada grupi iritirajućih i zagrejavajućih ulja.

Posjeduje nadražujuće djelovanje, kako prenosi portal uspesnazena.com : širi kapilare, pojačava cirkulaciju krvi u gornjim dijelovima kože.

Takođe jača vitaminski metabolizam i djeluje na aktiviranje regenerativnih procesa epidermisa kože.

Trebat će vam samo ovih nekoliko sastojaka:

10 crvenih ljutih papričica
2 čaše hladno cijeđenog maslinovog ulja
Staklena tegla od 1 litar
Evo kako se sprema:

Papričice oprati, odsjeći dio gdje se nalazi peteljka i samljeti na stroju za mljevenje mesa. Dobit ćete oko jedne čaše isitnjene smjese.

To prebacite u čistu staklenu teglu i prelijte uljem.

Ostavite na tamno mjesto (recimo u donji dio kuhinjskih elemenata).

Nakon 7 dana procijedite sadržaj tegle kroz gazu ili plastičnu cjediljku.

Iskorištenu smjesu od paprike možete ostaviti u frizider i koristiti kao dodatak jelima, a crvenkasto ulje koristiti za utrljavanje u kožu.

Prvo vrijeme utrljavati ulje nekoliko puta dnevno, kada imate bolove u zglobovima ili drugim dijelovima tijela.
Nakon utrljavanja, obuvati tople čarape ili tajice, ako su u pitanju noge. Utopljavati i druge dijelove tijela, ovisno o lokaciji bola – ruke, vrat, leđa. Nakon nanošenja ulja, osjetit ćete pečenje na koži, ali biće podnošljivo, čak i ugodno, jer će ulje duboko grijati kožu, ali bez stvaranja opekotina.

Vremenom možete smanjivati ​​intenzitet nanošenja ulja. Nakon mjesec-dva, proceduru možete raditi jednom tjedno, ako se jave ponekad bolovi u zglobovima zbog promjene vremenskih uvjeta. Ulje čuvajte na tamnom mjestu.

Zato ako i vas muče bolni zglobovi, spremite i vi svoje ulje od ljutih papričica.

Isplati se.

Izvor: uspesnazena