ZA BOLNE ZGLOBOVE I KOSTI: Isproban i provjeren lijek protiv upale zglobova, bolova u koljenima i kostima…

 

Ti problemi mogu da nastanu zbog različitih faktora, ali uglavnom je to zbog nepravilnog i lošeg življenja. Osobe koje imaju ove bolove nisu u mogućnosti da obavljaju svakodnevne poslove koji su im prije bili lagani i koje su obavljali bez ikakvog napora. Bolovi mogu da se javljaju kod oba spola, ali uglavnom dolazi do pojave bolova u lumbalnom dijelu, što izaziva ubrzan nastanak reume. Sva oboljenja koja se smatraju pod degerativnim reumatizmom, ne mogu u potpunosti da se izliječe, ali ako počnete da uzimate adekvatne lijekove i počnete sa fizikalnim terapijama, onda postoji velika mogućnost da usporite njen dalji razvoj. Oboljele osobe ne samo da osjećaju bolove, nego imaju problem i sa pojavom otoka na tom dijelu tijela. Te vam savjetujemo da počnete sa primjenom alternativnih metoda, koje će vam dati pozitivan učinak.

Laneno sjeme,
RECEPT:

Sastojci:

– 200g meda

– 40g sjemenki bundeve (oljuštiti)

– 8 kašika sjemenki lana

– 3 kašike grožđica (suhih)

Grozde,
Priprema:

Sve sastojke, osim meda, stavite u blender i izmiješajte. Homogenu smjesu koju ste dobili pretresite u drugu posudu. Dodajte smjesi med pa sve ponovo, ali sada ručno sa drvenom kašikom, izmiješajte što bolje, da se med sjedini sa smjesom.

Med,
Primjena:

Lijek uzimate dva puta na dan, najbolje ujutro i navečer po jednu kašiku. Terapija nema ograničen rok, dakle može uvijek da se koristi. A prve pozitivne rezultate, koji se ogledaju u eliminisanju navedenih bolova, očekujte već nakon 7 do 10 dana. Budite zdravi!!

Izvor: novi