Vukanović: Srbima treba autentična politika u BiH, a ne da slijepo prate Beograd

Narodni poslanik u Narodnoj skupštini republike Srpske Nebojša Vukanović kaže kako neće ići u Beograd na miting podrške predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za razliku od ostalih političkih stranaka iz RS-a.

Vladajuće stranke iz RS i opozicione su pozvale svoje pristalice i članove da se pojave u Beogradu na mitingu podrške Vučiću. Vukanović kaže da on ne želi ići i da treba da se gradi autentična politika.

“Nemam iza sebe strance, svešenstvo i tajkune pa nasrću na mene. Morate imati autentičnu politiku, a ne slijepo slušati direktive Beograda. Kako su završili Krajišnici kad su slušali Miloševića? Žrtvovani, mali u krupnome. Ne mislim da je sad to cilj Beograda sad da radi protiv Srba, ali moramo imati autentičnu politiku. Moramo raditi na zajedništvu i saradnji, da djeca obilaze stratišta, da pravimo posao i jačamo ekonomiju, da radimo na istorijskom pomirenju”, kazao je.

Rekao je kako Milorad Dodik ode u Beograd i bude manji od “makova zrna” i kako slijepo sluša kao i strance kako bi sačuvao poziciju. Isto tako rade i opozicionari iz RS koji su ga, kako kaže, razočarali.

“Vitalni interes srpskog naroda je da se čuva Dejton. Dodik zavisi od hrvatske obavještajne službe. On radi za hrvatske interese. Svi njegu funkcioneri su bivši udbaši. Udba mu je napravila stranku. Moramo izaći izvan ovkira te priče jer su nam te tajkune i političke moćnike napravili udbaši i oni su na funkcijama moći”, kazao je.

Kaže kako je njihova politika zavadi pa vladaj a da se on kreće širom BiH i da ga na Baščaršiji dočekaju i ne dozvoljavaju mu da plati kafu.

“Znate kako prolazim Baščaršijom, ne plaćam kafu. Svi se slikaju sa mnom. Znaju da sam Srbin i patriota, ali znaju da se samo ovako može zajedno.”

Dodao je kako su ga bivši opozicioni partneri Draško Stanivuković i Jelena Trivić razočarali. Trivić koja odvodi ljude iz opozicionih stranaka u svoju Narodni front i Stanivuković koji nije isti čovjek, kako kaže, prije i poslije imenovanja na mjesto gradonačelnika Banjaluke.

“Od mojih selektovanih ljudi niko me nije napustio i to je moje bogastvo. Imam mlade ljude i bisere oko sebe”, rekao je.