Vučić ujedinio RS: I vlast i opozicija idu na miting

Pristalice SDS-a ići će na miting SNS-a i Aleksandra Vučića u Beograd 26.maja, kaže za N1 v.d. predsjednika SDS Milan Miličević. Neće dodaje biti organizovanja autobusima, ali interesovanja za odlazak već ima. Lično prisustvo će ostati tajna, jer Miličević ističe ne želi da se na taj način dodvorava niti reklamira.

“Moj generalni stav ne samo za miting 26.u Beogradu već generalno na bilo kakvo narodno okupljanje smatram legitimnim i potrebnim da se izrazi volja grupa, političkih partija, NVO, po bilo kom bitnom političkom, ili životnom pitanju. Smatram to legitimnim. Znam sigurno da će značajan broj pristalica i simpatizera SDS biti na mitingu u Beogradi, obzirom na to da su mnogi ljudi kontaktirali mene, ili funkcionere sa konstatacijom da žele da idu. Nećemo kao stranka praviti organizovan odlazak, ali znam da će veliki broj ići. Što se tiče mog ličnog pristupa, ja znam da li ću ići, ali, ne zbog vas, već generalno neću odgovoriti na to pitanje. Iz prostog razloga što mi je malo degutantno utrkivanje političara u smislu dodvoravanja bilo kome, ili bilo čemu da će biti, ili neće biti. Moje prisustvo znaće se, hoće li biti, ili ne, ali ne bih ga zaista reklamira”o, kaže lider najveće opozicione stranke u Republici Srpskoj.

Dodaje da SDS ima veoma zahvalan odnos prema SNS i Srbiji, zbog svega onoga što su učinli za RS. Navodi “raznorazne projekte”, ulaganja u školstvo, zdravstvo.

“U tom smislu smatram da gdin. Vučić vodi veoma odgovornu politiku i prema RS i BIH, on to uvijek u svakom istupu naglasi u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Srbija otkad je Aleksandar Vučić na čelu ima ekonomski procvat, mnogo novih radnih mjesta, mnogo urađenih infrastrukturnih projekata, kilometara autoputa, ne može se ne naglasiti da je to pravi način vođenja jedne države”, kaže Miličević.

Potvrđuje da je dobio poziv na osnivačku skupštinu NF Jelene Trivić, te da je pismeno potvrdio dolazak.

“Radi s o političkoj partiji u osnivanju, koja će biti partner SDS-u u borbi protiv aktuelne vlasti u RS. Mi ćemo biti zajedno u opozicionom bloku. Otišao bih na sličan skup sličnog tipa i bilo koje druge opozicione partije”, zaključuje.

Ranije je Jelena Trivić rekla da će ići na miting Aleksandra Vučića 26. maja.

Oglasila se povodom tragedija i ubistava u Srbiji,stavom da vlast u Srbiji nema veze s tim, da nema razloga za proteste protiv vlasti u Srbiji, dodavši da će ona ići na miting podrške Vučiću 26. maja u Beograd i pozvala je svoje simptatizere da joj se pridruže.

“Režim u Republici Srpskoj ponekad slijedi nacionalnu politiku koja se kreira u Zagrebu”, izjavila je Jelena Trivić.

Milorad Dodik danas je potvrdio da sljedeće sedmice ide u Rusiju na put, te da bi se tek trebao vratiti 26.maja. Tvrdi da Trivićeva blefira podršku Srbije, a lično je podržao skup SNS-a. Put će dodaje skratiti.

“Toga dana ću biti u Beogradu”, rekao je Dodik.