VOJIN MIJATOVIĆ : Na izborima će se sučeliti tri negatora genocida u Srebrenici i jedan Bosanac, dolazak britanskih vojnih stručnjaka kod nekih izaziva nervozu…

„Ukoliko pobijedi bilo ko od ova tri kandidata ništa se ne mijenja, imamo i dalje fikciju Beograda kao matice iako niko od pomenutih nema vezi sa Beogradom”, kazao je Mijatović.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH, komentirao je za „Slobodnu Bosnu“ potez SNSD-a da umjesto Milorada Dodika kandidira Željku Cvijanović za funkciju člana Predsjedništva BiH, te ukazao na glavne razlike među kandidatima iz bh. entiteta Republika Srpska.

Mijatović je prokomentirao i sva tri poznata protukandidata, kazavši kako će se na izborima sučeliti tri negatora genocida i jedan Bosanac.

„Sada je potpuno jasno da sam jedini kandidat za člana predstavništva iz Republike Srpske koji je iz Banja Luke.

Moram reći da sam ponosan na to da će Banja Luka imati svoga kandidata pored Rogatice čije je kandidat Šarović, Teslića koji predlaže Željku Cvijanović i Sarajeva koji predlaže Nenada Nešića.

FIKCIJA BEOGRADOM
Da budemo načisto, jedini sam bosanskohercegovački kandidat pored tri velikosrpska kandidata i zapravo građani mogu birati između identične politike koju vode ova tri kandidata u posljednjih 25 godina i evrospke bosanskohercegovačke politike koju predstavljam“, kazao je Mijatović, te dodao: