(VIDEO) NESAVJESNI VOZAČI POKUŠAVAJU FINGIRATI UDESE NA AUTOPUTU! POGLEDAJTE ŠTA RADI VOZAČ MERCEDESA

Redakcija portala Crna-Hronika uputila je upozorenje vozačima širom Bosne i Hercegovine na pojavu u saobraćaju u kojoj nesavjesni vozači fingiraju udese kako bi naplatili novac od osiguranja ili od drugih vozača.

“Brake check” je izraz koji se koristi za opisivanje radnje koju vozač može poduzeti kako bi provjerio reakciju vozača iza sebe ili testirao njihovu reakcijsku sposobnost u prometu. Ova radnja obično uključuje neočekivano naglo kočenje ili smanjenje brzine vozila bez valjanog razloga.

Važno je napomenuti da je “brake check” opasna i neodgovorna radnja koja može dovesti do prometne nesreće. Naglo kočenje ili namjerno izazivanje opasnih situacija na cesti može uzrokovati sudar s vozilom koje slijedi, jer vozač iza neće biti spreman ili će se možda prekasno zaustaviti.

“Brake check” je ilegalna radnja i kršenje prometnih pravila u mnogim jurisdikcijama jer predstavlja opasnost za sigurnost i može prouzročiti ozbiljne ozljede ili materijalnu štetu.

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste video snimak koji je zabilježen jučer na autoputu A1 kada nesavjesni vozač marke Mercedes naglo koči ispred drugog vozača. U pitanju je brzina od 140 km/h gdje bahati vozač naglo koči kako bi izazvao saobraćajnu nesreću.

Na sreću nije uspio. Cijeli slučaj prijavljen je policiji.

“Pokušaj fingiranja udesa, Ulijeće u traku i naglo koči da ga udarim. Koči bez razloga, vidi se na snimku. Bijesno i skupocjeno auto bi za ovakvu štetu uzelo i preko 30.000 KM od osiguranja. Nažalost vozač mi je još pokazao i srednji prst. Treba napomenuti da je moje vozilo na austrijskim registracijskim oznakama. Sigurno je mislio da će uzeti dobre pare. Pazite se ljudi” – izjavio je ogorčeni vozač za protal Crna-Hronika.

Također budite oprezni jer nesvjesni vozači čekaju bh.građane sa stranim tablicama kako bi još više naplatili štetu na svom automobilu. I ovo je takav pokušaj. Pogledajte video.