UZBUNA U ČOVIĆEVIM REDOVIMA: Vojin Mijatović zbog napada na etnonacionaliste nova meta režimskih medija, uslijedio je kratki odgovor…

Dodao je da će ponovo iste etnonacionalne politike dovesti stanje nacije na predratni nivo, ista etapa deseti put.

Potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS-a Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku povodom predstojeće kampanje.

– Ubrzo kreće kampanja, samo oni koji su se već prodali, tvrde da se svako može kupiti! Još jednom imat ćemo pravo da biramo. Još jednom ćemo pokazati i sebi i cijelom svijetu zaslužujemo li bolje ili ne. Samo oni koji su se već prodali, tvrde da se svako može kupiti, to dobro zapamtite“, poručio je Mijatović.

Dodao je da će ponovo iste etnonacionalne politike dovesti stanje nacije na predratni nivo, ista etapa deseti put.

– Međutim ukoliko opet odaberemo isto stanje društva onda smo to mi i nemamo više pravo da se ljutimo ni na svijet ni na sebe. U oktobru se bira između rata i mira, između sekti i normalnog društva, između sposobnih pojedinaca i stranačkih dogmi. Dobro razmislite vrijeme je za nove ljude u svim strankama, stranku vam neću birati to je vaš izbor, ali vas molim da razmislite o ljudima – rekao je on.

Dodao je da u svakoj stranci postoje dobri i loši ljudi.

– Dosta je loših više, imali su 27 godina ništa nisu uradili – poručio je Mijatović.

Mostarski Dnevnik.ba, medij pod kontrolom Čovićevog HDZ-a ovu je objavu dočekao na „nož“.

Mijatovića su nazvali “potpredsjednikom bošnjačke ljevičarske stranke”, a sve su pokušali začiniti s naslovom: „PATRIOTI” NA RATNOJ STAZI: Vojin od Saraybosne tvrdi u oktobru se bira između rata i mira“, aludirajući na sukob Vojina Mijatovića i Bakira Izetbegovića.

Mijatović je ovu vijest za “SB” krako prokomentirao: „Što volim kad se nerviraju“!

(SB)