U Sarajevu sutra protestna vožnja zbog cijene goriva

Skup je prijavljen policiji, a organizatori poručuju da ovom prilikom neće biti blokade gradskih saobraćajnica, te da je ova vožnja samo upozorenje

Okupljanje u 19:30 na poligonu ispred zgrade Energoinvesta

Obzirom na poskupljenja osnovnih životnih namirnica, ali i goriva, građani sve više iskazuju nezadovoljstvo radom političara. Zbog toga je za sutra najavljena protestna vožnja u organizaciji neformalne grupe građana.

Kako je navedeno, okupljanje je u 19:30 sati na poligonu ispred zgrade Energoinvesta odakle će krenuti prema centru grada.

– Zahtijevamo da se smanje cijene goriva, jer je ovo što se dešava čista pljačka. Cijena jednog barela nafte u svijetu košta 100 dolara, a kod nas 605 KM. Mi nismo ovce koje će šutjeti i trpjeti, dok se političari na vlasti stalno izvlače ratom. Ovo je samo upozorenje. Ukoliko našim zahtjevima ne bude udovoljeno, pokazat ćemo da ako političari mogu izazvati kolaps, da možemo i mi – poručuju organizatori.

Skup je prijavljen policiji, a organizatori poručuju da ovom prilikom neće biti blokade gradskih saobraćajnica, te da je ova vožnja samo upozorenje.