U Podgorici danas inauguracija novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića

Inauguracija novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića održati će se danas, 20. maja, u Skupštini Crne Gore u Podgorici, a prema dosadašnjim informacijama, inaguraciji će prisustvovati preko 200 zvanica.

Polaganje zakletve i zvanično preuzimanje funkcije predsjednika počinje u 12 sati u Skupštini, a nakon inauguracije Milatović će prirediti prijem zajedno sa suprugom Milenom u Vili Gorica.

Očekuje se više od 200 zvanica, među kojima su zvaničnici iz okruženja, veliki broj ambasadora i specijalni izaslanik SAD-a Gabrijel Eskobar.

Kako je najavio Milatović, većina šefova država iz regiona bit će prisutna na inauguraciji. Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, potvrdio je svoj dolazak inauguraciji Milatovića, kao i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović i Željko Komšić, njima će se pridružiti i predsjednik Albanije Bajram Begaj, kao i predsjednica Kosova Vjosa Osmani.

Od evropskih zvaničnika izvjesno je prisustvo Olivera Ropkea, predsjednika Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta Evropske komisije, kao i specijalnog izaslanika Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuarta Piča.