Trivić pozvala Tužilaštvo BiH: Ispitati zašto CIK nije objavio izvještaj o kontrolnom brojanju

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić pozvala je Tužilaštvo BiH da ispita zašto Centralna izborna komisija BiH nikada nije objavila izvještaj o kontrolnom brojanju na osnovu kojeg su proglasili rezultate izbora za nivo predsjednika RS, prenosi Srpskainfo.

Izborne krađe
Reagujući na informaciju da je u Tužilaštvu BiH formiran predmet o izbornim krađama u RS, Trivić je istakla da “ne zna da li je predmet formiran s ciljem da se izborne krađe s prethodnih opštih izbora dovedu do kraja, ili samo da se posao otalja”.

– Kako god bilo, CIK je morao izaći s informacijom na osnovu čega i kojeg izvještaja su proglasili pobjednika. Kao oštećeni kandidat u ovom predmetu, zahtijevam od Tužilaštva BiH da ispita i CIK zašto nikada nisu objavili sramni izvještaj o kontrolnom brojanju na osnovu kojeg su proglasili rezultate za nivo predsjednika RS, a koji je u mom posjedu i posjedu svih drugih kolega iz opozicije – istakla je Trivić.

Ona dodaje da je to u najmanju ruku njihova obaveza i prema više od 273.000 glasača koji su željeli promjene, iako stvarni broj, kako tvrdi Trivić, “zbog obima izbornih krađa”, javnost možda nikada neće saznati. Ona je pozvala još jednom CIK da objavi sporni izvještaj, u suprotnom će to učiniti opozicija.

Pravna država
– Kao neko čija programska načela su oduvijek bila zalaganje za pravnu državu i borbu protiv korupcije, pozdravljam formiranje predmeta, ali dok se počinioci kao i njihovi nalogodavci ne dovedu pred lice pravde, ne samo u ovom predmetu izborne korupcije, nego korupcije svakog oblika, ostajem skeptična – navela je Trivić.