Trivić: Pobjedit ću Dodika i demolirat ćemo ovu vlast, očekujem prljavu kampanju

Kandidatkinja za predsjednicu RS-a Jelena Trivić predala je danas u CIK-u kandidatske liste PDP-a za Opće izbore 2022. godine.

Ona je poručila da utrka neće biti neizvjesna jer vjeruje u pobjedu i ima puno argumenata za to.

“Predali smo kandidatske liste za sve nivoe vlasti. Ja kao kandidat, ne samo PDP-a nego i šireg fronta stranaka, a prije svega naroda, mogu reći da ćemo voditi pozitivnu i dostojanstveno kampanju u kojoj mi nećemo pljuvati i prljati druge, ali ćemo znati kako da se branimo”, poručila je.

Kazala je da je već šest mjeseci na udarima, njena stranka, ona i ljudi oko nje.

“Ali smo pokazali da možemo biti dostojanstveni. Očekujem prljavu kampanju, ali ne s naše s trane. Meni se provlače u medijima maloljetna djeca i brat, a da ja ničijeg člana porodice nisam spomenula. Ja sam spremna na to”, dodala je.

Istakla je da žele promjene u RS-u, bolju ekonomiju, smirivanje političkih strasti, bolje zdravstvo, bolje obrazovanje, bolju poljoprivredu, a preduslov svega toga je pobjeda nad korupcijom.

“Korupcija je veleizdaja i takvom je treba proglasiti i uspostaviti najstrožije zakone. Izbori su samo jedna stepenica da se dođe do željenih promjena. Držat ću se ustavnih odredbi i neću dijeliti narod. Ja jesam Srpkinja, jesam kandidatkinja za predsjednicu RS-a, ali ću raditi u interesu svih naroda koji žive u Republici Srpskoj”, rekla je.

Trivić je kazala da očekuje kampanju u kojoj će neke stranke govoriti o tome ko je veći Srbin, Bošnjak ili Hrvat, ali da nju interesuje samo stabilizacija situacije u BiH i da prevlada razum.

“Oni govore o tzv. nacionalnim temama, a ja kažem da su to kvazinacionalne teme. Oni koji su devastirali zemlju, protjerali narod, doveli korupciju da postane model ponašanja – oni su izdajnici. I jednih i drugih i trećih. I pobjedit ćemo ih”, zaključila je.

Za svog protukandidata, Milorada Dodika, je kazala da se on u Sarajevu kao član Predsjedništva BiH nije snašao i da mu nije pomogla galama.

“On nije imao kandidata iz svojih redova koji bi mogao mene da pobjedi pa je preuzeo tu ulogu. Ali ni on me ne može pobijediti”, poručila je.