Trivić: Dodik se nije snašao u Sarajevu, jer tu ne pomaže galama nego čitanje

Neće biti neizvjesno, očekujemo pobjedu, poručila je Trivić

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić predvodila je delegaciju ove stranke koja je danas u Sarajevu predala kandidatske liste Centralnoj izbornoj komisiji (CIK BiH).

Podsjećamo, Jelena Trivić je kandidat opozicije za predsjednicu RS. Branislav Borenović, Siniša Golić i Saša Borjan će nositi tri liste PDP-a za Parlament BiH. Kada je u pitanju kandidat za člana Predsjedništva BiH, PDP je podržao kandidaturu Mirka Šarovića.

 

– Neće biti neizvjesno, očekujemo pobjedu. Predali smo liste za sve nivoe vlasti za koje se borimo. Ja kao kandidat šireg bloka stranaka i naroda mogu reći da ćemo voditi pozitivnu kampanju, da nećemo pljuvati.

Ja sam na udaru, ljudi oko mene su na udaru, ali mi nećemo voditi negativnu kampanju. Pominju se moja maloljetna djeca, ali ja sam spremna, moja porodica je spremna. Pobjeda nad korupcijom je ključ, korupcija je veleizdaja.

Izbori su samo jedna stepenica, a onda slijedi borba. Imamo dosta argumenata da kažemo da od 3. oktobra imamo novu vlast. Ja jesam Srpkinja, ali ću raditi u interesu svih naroda koji žive u RS-u. Očekujem kampanju gdje će jedni biti veliki Srbi, jedni veliki Bošnjaci, jedni veliki Hrvati, to je jedna ustaljena matrica – izjavila je Trivić.

Najavila da će govoriti o životnim temama, a ne o ustaljenim nacionalnim matricama.

– Oni koji su doveli do toga da je korupcija model ponašanje će biti pobijeđeni. Milorad Dodik se nije snašao u Sarajevu, u Sarajevu ne pomaže galama nego čitanje. Druga dimenzija je da nije imao kandidata. To su komentari i analitičara – poručila je Jelena Trivić.