TRI MOĆNA PRIRODNA NAPITKA KOJA SU SMRT ZA HOLESTEROL: Čuvaju srce i krvne sudove, čiste nakupljeni plak!

 

Ako imate visok holesterol ili ako ste izloženi riziku za razvoj ovog stanja, trebalo bi da znate da nije samo hrana važna za poboljšanje zdravlja. Ljudi se prečesto fokusiraju na ono što jedu kako bi snizili holesterol, ali ono što pijete takođe može uticati na nivo holesterola.

Postoji nekoliko napitaka koja bi trebalo da konzumirate, ukoliko imate visok holesterol ili želite da ga održavate u referentnim vrednostima.

Zeleni čaj
Zeleni čaj potiče iz iste biljke Camellia sinensis, koja obezbeđuje snižavanje holesterola i ima brojne druge prednosti za zdravlje srca. Prednosti čaja pripisuju se obilnim flavonoidima, koji su prirodna biljna jedinjenja koja mogu pomoći u smanjenju holesterola i poboljšanju zdravlja krvnih sudova.

S obzirom na jačinu ovog čaja preporučujemo vam da ga konzumirate par puta sedmično i time ćete dobiti željeni efekat.

Sok od nara
Pored polifenola, nar je bogat flavonoidima, lignanima i triterpenima. Mnoga od ovih jedinjenja su antioksidansi koji pomažu u snižavanju štetnih nivoa holesterola. (Tekst se nastavlja ispod)

Postoje brojne objavljene studije koje pokazuju kako 100% sok od nara poboljšava zdravlje srca. Sok od nara može pomoći u smanjenju holesterola kako bi usporio rast nakupljanja plaka u arterijama.

Crveno vino
Crveno vino u umerenim količinama (jedna do dvije čaše sedmično) odavno je poznato da je zdravo za srce. Jedan od načina na koji crveno vino poboljšava zdravlje srca je povećanje nivoa korisnog HDL holesterola i snižavanje nivoa štetnog LDL holesterola.

Istraživanja povezuju nekoliko bioaktivnih jedinjenja u crvenom vinu sa njegovim prednostima za snižavanje holesterola, uključujući resveratrol, katehin, epikatehin, kvercetin i antocijanin. Uvek imajte na umu da ako ne pijete vino, nije preporučljivo da počnete da ga pijete kako biste poboljšali holesterol.

NAPOMENA: Sve što se nalazi u ovom tekstu je samo u informativne svrhe, a ne u svrhu pružanja medicinskih savjeta. Trebali biste kontaktirati svog liječnika kako biste dobili savjet u vezi s bilo kojim posebnim zdravstvenim problemom, stanjem ili prirodnim receptom.

Izvor: stil.kurir.rs