Tradicionalni recept – Oblog koji su nam BAKE PRIVIJALE na grudi sa kupusom i medom za kašalj i bronhitis…

 

Tradicionalni preparat, tačnije oblog koji su nam bake privijale kada se borimo sa upornim kašljom i bronhitisom. Ovaj oblog sadrži samo dva sastojka, list kupusa i med i u narodnu se smatra za “zlatno” sredstvo protiv kašlja.
Za ovo liječenje nema starosna ograničenja, podjednako je djelotvoran i kod male djece, ali i kod odraslih ljudi. Za pripremu ovog obloga vam je potrebna 1 glavica kupusa i med.

 

 

Priprema obloga protiv kašlja i bronhitisa
Polako odvojite jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postaće topao i mekan. Potom jednu stranu namazati medom. Tu stranu, gdje je med, staviti na grudi bolesnika. Od gore se stavlja najlonska kesica i umotava se šalom ili peškirom. Postupak se provodi pred spavanje.

Ukoliko je kašalj jak, biće potrebna dva lista kupusa – jedan se stavlja na grudi, a drugi na leđa.

Oblog se skida ujutro. Kožu je potrebno obrisati vlažnom krpom ili isprati mjesto gdje je bio oblog i sve sve što je on izvukao.

Ako je bronhitis u začetku, rezultat će biti vidljiv već nakon prve procedure. Liječenje se sprovodi od pet do sedam noći. I uskoro, od opterećujućeg kašlja, neće ostati ni traga. Aktivni sastojci meda i kupusa, a takođe i toplota, doprinose smanjenju kašlja, a i nestanku upalnog procesa. Med naizmenično možete zamjenjivati i sa toplim ricinusovim uljem.

Izvor: agrosavjet.com