SVAKO JUTRO JE JELA LIST ČUVARKUĆE I KAŠIKU MEDA: KAD JOJ SE DESILO OVO SA TIJELOM, PALA JE U ŠOK

 

Poznato je koliko je čuvarkuća efikasna kod raznih kožnih problema kada se koristi spolja, ali je veoma efikasna i kada se jede, a to znaju i naši stari.

 

Osim što je dobra za imunitet, njeni svježe izgnječeni listovi ili svježe cijeđeni sok blagotvorno djeluje na bradavice, čireve, rane i opekotine, kurje oči, pjege od sunca, kao i na bolna mjesta izazvana gihtom ili ubodom insekata. Međutim, evo šta se dešava ako pojedemo list.

Čuvarkuća se pokazala posebno djelotvorna kada se kombinuje sa medom, za jačanje imuniteta, cista, smetnji u varenju, a posebno je dobra kod zatvora.

 

Ljudi koji žive u skladu sa prirodom znaju za njena ljekovita svojstva i najčešće imaju naviku i konzumiraju je baš ovako.

300 g isjeckanih svježih listova domaćice pomiješati sa 500 g meda, prebaciti u teglu, poklopiti, umotati u foliju i držati u frižideru.

 

 

Uzimajte po kašiku svakog jutra pola sata prije doručka i kafe, a preporučljivo je da ne jedete i ne pijete ništa poslije ovog eliksira.

Pored toga, ova sjajna mješavina podstiče eliminaciju toksina iz tijela. Naravno, kao i kod svih alternativnih lijekova, prije upotrebe treba voditi računa da se konsultujete sa ljekarom.