STVARI POSTAJU PUNO JASNIJE: U upravu Autocesta FBiH imenovan Asmir Dževlan, direktor kompanije u čijem je vlasništvu Sarajevo Tower

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacije, donijela Odluku kojom je dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za donošenje odluke o imenovanju vršilaca dužnosti članova Uprave ovog društva, do okončanja konkursne procedure, a najduže na vremensko razdoblje do godinu dana.

Denis Lasić odlukom je imenovan za v.d. direktora ovog javnog preduzeća, Kristijan Milas za v.d. izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove, Asmir Dževlan za v.d. izvršnog direktora za projektiranje i građenje, Mirko Rogić za v.d. izvršnog direktora za upravljanje i održavanje, te Mirnesa Agić za v.d. izvršnog direktora za opće, kadrovske i pravne poslove, javlja portal Raport.

Prethodno je donesena Odluka o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za donošenje odluke o razrješenju članova Uprave ovog društva prije isteka mandata, zbog gubitka povjerenja većinskog vlasnika kapitala.

Denis Lasić je poznato lice. Bio je ministar prometa i komunikacija u prošlom sazivu Vlade FBiH.

Zanimljivo je imenovanje Asmira Dževlana za jednog od izvršnih direktora. Dževlan direktor kompanije Ans Drive, u čijem je vlasništvu Sarajevo Tower, stambene zgrade čiju izgradnju su pratile brojne kontroverze.