STANJE NA CESTAMA U BiH: Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima…

Na magistralnom putu Bosanska Dubica – Bosanska Kostajnica (u mjestu Špilja) obustavljen je saobraćaj putničkih vozila, dok teretna vozila saobraćaju otežano.

Otežano je saobraćanje na putevima na širem području Kulen Vakufa, kao i na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokalitetu prevoja Ljeskove vode.

I na ostalim putnim pravcima u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni upozoravamo na vodu na kolovozu, opasnost od novih klizišta i učestale odrone kamenja na kolovoz.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Zbog redovnog servisiranja tunela Grab, 25. novembar i Vis za saobraćaj je zatvarena dionica autoputa A-1 smjer Tarčin – Lepenica. Saobraća se dvosmjerno, desnom stranom autoputa, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica – Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica – Mostar i Čevljanovići – Nišići.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje – Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz obavezna kratkotrajna zadržavanja.