ŠOKANTNE PORUKE IZ MOSKVE: „Putinov orden Dodiku potvrda da Rusija računa na Republiku Srpsku…“

Direktorica beogradskog Centra za geostrateške studije Dragana Trifković rekla je da je Orden Aleksandra Nevskog, kojim je predsjednik Rusije Vladimir Putin odlikovao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, potvrda da Rusija računa na Republiku Srpsku i Dodika kao faktor stabilnosti i želi dalji razvoj saradnje.

– Orden Aleksandra Nevskog inače se ne dodjeljuje tako često, zaista se dodjeljuje u posebnim prilikama i za posebne zasluge, rekla je Trifković za RTRS javjajući se uživo iz Moskve.

Ona je kazala da su se Putin i Dodik nedavno sastali treći put u posljednjih godinu dana, dodajući da u Ruskoj Federaciji to posebno cijene.

– Posebno to cijene u situaciji kada kolektivni Zapad osuđuje Rusiju. Mi smo mogli da čujemo da čujemo od Dodika da je on zauzeo jedan zaista objektivan stav da je Rusija bila prinuđena da krene u ovu vrstu vojnih operacija, rekla je Trifković, inače poznata po proruskim stavovima.

Trifković je u javljanju uživo iznijela i niz neistina vezanih za rat u Ukrajini, a za dizanje u zrak strateške brane na hidrocentrali u Hersonu na okupiranoj teritoriji direktno je optužila Ukrajinu.