Socijalistička Internacionala podržala Bećirovića i Mijatovića

SI prati situaciju u vašoj zemlji od posljednjih izbora 2018. godine i ostajemo zabrinuti zbog stalne nestabilnosti koju osjećaju građani, navedeno je

Socijalistička internacionala podržala je kandidature Denisa Bećirovića i Vojina Mijatovića za poziciju članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine. U pismu podrške kojeg potpisuje generalni sekretar Socijalističke internacionale Luis Ayala, navedeno je sljedeće:

– Veliko mi je zadovoljstvo prenijeti vam punu podršku Socijalističke Internacionale kandidatima za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Denisu Bećiroviću iz entiteta Federacija Bosne i Hercegovine i Vojinu Mijatoviću iz entiteta Republika Srpska.

Prilika bolju vlast
Socijalistička Internacionala je uvijek podržavala dosljedna nastojanja SDP BiH na ostvarivanju socijaldemokratije, mira i stabilnosti za građane Bosne i Hercegovine.

SI prati situaciju u vašoj zemlji od posljednjih izbora 2018. godine i ostajemo zabrinuti zbog stalne nestabilnosti koju osjećaju građani. Uzročnici političke nestabilnosti i korupcije moraju se pozvati na odgovornost, a nadolazeći predsjednički i parlamentarni izbori nude priliku za poziv za bolju vlast.

Pobjeda SDP BiH potrebna je sada više nego ikada kako bi se uspostavio istinski demokratski okvir neophodan za nastavak puta mira i pomirenja kako za državu tako i za širu regiju. Kao predsjednički kandidati koji dijelite naše zajedničke vrijednosti i principe socijaldemokratije, jednakosti, sloboda i prava, obojica stojite na čelu bolje, jače i sigurnije budućnosti za sve građane Bosne i Hercegovine.

Puna solidarnost
Socijalistička Internacionala poziva aktuelne vlasti da osiguraju slobodan, pravedan i transparentan izborni proces, posebno u sedmicama predizborne kampanje u kojima je i ranije bilo kršenja izbornih pravila i izazivanja straha. SI snažno podržava vaše kampanje i izražava punu solidarnost sa vama i sa SDP BiH.

Želeći vam oboma svaki uspjeh, upućujem vam najtoplije bratske želje i srdačne pozdrave, navela je Luis Ayala u pismu Socijalističke Internacionale.