ŠKRIJELJ ODGOVORIO IZETBEGOVIĆKI: “Njene optužbe su plod mašte!”

“Umjesto optužbi na moj račun neka donese diplomu magistra, uvjerenje o položenim ispitma u Zagrebu na Svečulištu, položenim ispitima u Sarajevu nakon, kako je navodila, nastavka školovanja i time će jedino moći da me demantuje”, rekao je Škrijelj za N1.

 

Rifat Škrijelj, dekan Univerziteta u Sarajevu, je putem tri sarajevska portala – N1, Raport i Avaz, oštro demantovao optužbe koje je na njegov račun iznijela Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.

ADVERTISING

Podsjećamo, Izetbegović je u intervju za Faktor.ba, pored ostalog, kazala “da nije pristala da ispunjava ničije želje i zahtjeve i upošljava Škrijeljove rodice i rođake preko reda, da im daje specijalizacije, niti da im omogući napredovanja bez uslova”.

Škrijelj sve ovo demantuje i navodi da su “izjave Sebije Izetbegović plod njene mašte”.

“Ne želim ih komentarisati osim da su rezultat njene mašte. Ja nemam u Sarajevu iz moje rodbine, rođaka bližnjih niti ljekare niti bilo koga da sam Sebiju Izetbegović trebao kontaktirati niti sam to činio. Prema tome, to što ona navodi je potpuno i apsolutno netačno. Kao čovjek nikada takve stvari nisam tražio od bilo koga pa ni od Sebije Izetbegović”, rekao je Škrijelj za N1.

S obzirom na to da Izetbegović poziva na sud i da će sud dati konačnu riječ o njenim akademskim zvanjima, Škrijelj nije za N1 precizirao da će i pravdu potražiti na sudu nakon ovakvih optužbi.

“Ona je pokrenula postupak zaštite njenih prava u pogledu organa i tijela Univerziteta i sve što ima da kaže neka kaže na sudu a ja se Sebijom Izetbegović ne namjeravam baviti jer ona je meni prestala biti interesantna u onom trenutku kada su organi i tijela završili svoj posao i ja sa njom nemam ništa. Sve ovo što ona pokušava personalni nivo, na nivo politike je rezultat njene mašte i kategorički odbijam da ima ikakve istine u onome što ona priča. Sebija Izetbegović je o sebi kazala sve time što je preko 30 godina bez diplome magistra konzumirala akademska zvanja od asistenta, višeg asistenta, vanredne pa redovne profesorice a da nije imala niti predala diplomu magistra na bilo koji konkurs. Umjesto optužbi na moj račun neka donese diplomu magistra, uvjerenje o položenim ispitma u Zagrebu na Svečulištu, položenim ispitima u Sarajevu nakon, kako je navodila, nastavka školovanja i time će jedino moći da me demantuje”, rekao je Škrijelj za N1.

Na kraju je Škrijelj poručio da “sve što Izetbegović govori karakterizira njene crte ličnosti koje su kako njemu, javnosti i medijima podobro poznati”.