Senaidu Memiću određen jednomjesečni pritvor

Senaidu Memiću, nekadašnjem načelniku općine Ilidža i aktuelnom ambasadoru Bosne i Hercegovine u Maleziji, određen je jednomjesečni pritvor, potvrđeno je za N1.

Nakon što je dežurni sudija Kantonalnog suda u Sarajevu prihvatio prijedlog Tužilaštva, Memić je prebačen u Kazneno-popravni zavod u Zenici.

Postupajuće tužiteljice Tužilaštva KS su, podsjetimo, predložile Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Senaidu Memiću.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo saopćili su ranije da Senaida Memića terete da je tokom mandata od 2013. do polovine 2017. godine nezakonito izdao više dozvola u vezi gradnje objekata investitora Panamera, Malak group te parking Općine Ilidža koji je dat na korištenje Ugostiteljskom objektu “Brajlović”.

Nakon što je Memić lišen slobode, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, pokrenuo je aktivnosti u vezi sa razrješenjem Memića sa dužnosti bh. ambasadora, a danas je podršku za ovu inicijativu iskazao i njegov kolega iz Predsjedništva Željko Komšić.