ŠEF KABINETA IMA RIJEČ: Kožljak otkrio o čemu će Bećirović razgovarati u Zagrebu sa predsjednikom i premijerom Hrvatske

Šef Bećirovićevog kabineta je precizirao da se radi se o radnoj posjeti člana Predsjedništva BiH u sklopu koje će se održati sastanci na najvišem nivou.

 

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović danas boravi u posjeti Hrvatskoj gdje će se sastati s najvišim zvaničnicima susjedne države.

Razgovarat će se o unapređenju međusobnih odnosa između BiH i Hrvatske, a posebno o jačanju bilateralne saradnje između dviju države, kazao je ranije šef Bećirovićevog kabineta Alija Kožljak.

On je precizirao da se radi se o radnoj posjeti člana Predsjedništva BiH Bećirovića u sklopu koje će se održati sastanci na najvišem nivou i to sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, a potom će biti održan odvojeni sastanak s hrvatskim premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

“Razgovarat će se i o podršci Hrvatske evropskim i euroatlantskim integracijama BiH”, rekao je Kožljak. Dodao je da će se razgovori voditi i o rješavanju otvorenih pitanja između dviju država, kao i o drugim značajnim pitanjima, a posebno o unapređenju ekonomskih odnosa i eventualnim zajedničkim projektima, prenijele su Vijesti