SAMO NEKOLIKO MINUTA NA DAN: Radite ovaj set vježbi i bore će biti neprimjetne, a lice zategnuto..

 

Jedna stvar koja me uvijek fascinirala je to koliko se moja mama pažljivo brine o sebi i neprestano pronalazi nove načine za borbu protiv bora.

Ona je protiv hirurške intervencije i veruje da se sa starosnim promjenama kože treba boriti samostalno.
Bar dok to radi kako treba. I jedna od najefikasnijih metoda koja, bez sumnje, deluje, ona smatra posebnim vježbama.

I danas sa vama delimo set najefikasnijih vježbi za žene, koje pomažu u borbi ne samo sa promjenama vezanim za uzrast, već i asimetrijom lica.

ASIMETRIJA LICA

Asimetrija lijeve i desne polovine lica prilično je česta pojava. Samo što je kod nekih to izraženije, kod drugih manje. A ovaj problem može imati različite razloge: urođeni ili stečeni.

Stečena asimetrija, pak, može biti uzrokovana raznim razlozima, od upale nerva do loših navika.

Pored toga, može se pojaviti usled prirodnog starenja tijela ili u pozadini starosnih bolesti. Sa ovom vrstom asimetrije sledeće vježbe će vam pomoći da se nosite sa njima.

Ovo je 6 najboljih vježbi:

Prva vježba

Stavite dlanove na potiljak. Jastučići u osnovi palca trebaju biti iza ušiju. Zaključaj prste. Pritisnite blazinice prstiju na potiljku u skladu sa disanjem. Odnosno, dok udišete, pritiskate, dok izdišete, opuštate se.

Ponovite ovo 5 puta.
Obavezno pripazite na disanje, ovo je važno za sve naredne vježbe. Dišite polako i duboko, a vježbe izvodite u ritmu.

Druga vježba

Ruke u istom položaju. Udahnite duboko, zadržite dah i pritisnite jastučiće na potiljku. Zadržite dah 1-3 sekunde, izdahnite i opustite se. Ponovite 5 puta.

Vježba broj 3

Stavite ruke na glavu tako da se prsti spoje na vrhu glave. Zaključaj prste. Dok izdišete, vrhovima prstiju pritisnite vrh glave prema dole i u bokove, dok izdahnite, opustite se. Ponovite 3 puta.

Vježba broj 4

Stavite vrhove prstiju na slepoočnice. Tokom udisanja, lagano pritisnite prstima, dok izdahnite, opustite se.
Ovu vježbu takođe tri puta ponovite.

Vježba broj 5

Stavite prste na čelo iznad obrva tako da jastučići palca stoje na slepoočnicama. Tokom udisanja, lagano pritisnite obloge na spoljnim ivicama obrva prema centru. Opustite se dok izdišete. Ponovite 5 puta.

I poslednja vježba:

Lijevu ruku postavite vodoravno na čelo, a desnu u dnu nosa. Bez obzira na disanje, polako pomjerite ruke u različitim pravcima, samo nježno i bez trzaja. Ponovite 10 puta.

Sve vježbe moraju se izvoditi pažljivo kako ne bi bilo neprijatnosti ili bolova. Ako osjetite bol, trebalo bi da prestanete sa vježbanjem. Da bi se postigao rezultat, ove vježbe se trebaju izvoditi svaki dan.

Odvojite malo vremena za sebe uveče, prije spavanja, i napravite ovaj jednostavni set lakih vježbica.

Ove vježbe su jedan od najlakših načina za ispravljanje lica kod kuće. Malo truda, istrajnosti i strpljenja definitivno će doneti željeni rezultat.

A imate li vi neke svoje tajne mladosti?

Podijelite ih sa svim pratiocima u komentar, bit ćemo vam zahvalni.

Izvor: dnevni.rs