Sadija se nalazio u Golfu kojeg nosi bujica u Teočaku: Šest puta me okrenulo

Sinoćnji snimci iz Teočaka na kojima bujica nosi automobil obišli su region. Nakon dramatične noći, ekipa N1 je pronašla vozača automobila koji se nalazio unutra i razgovarala sa njim.

Sadija Murtić se nalazio u automobilu kojeg je sinoć nosila bujica u Teočaku. Kako je kazao u razgovoru za N1, sekunde su ga dijelile od smrti.

“To se desilo, samo Bog zna kako. To su sekunde. Išao sam iz centra i stao na krivini. Vidim voda ide odozgo, pojačava. Preko puta stoje dvojica ljudi i pokušam pobjeći brdu. Vidim drugo auto pored mene. Samo što sam pokušao pobjeći, gotovo. Odmah me bacilo u ogradu i počelo okretati. Šest puta me okrenulo. Znam da me čeka smrt. Preskočim na zadnje sjedište kao da mi je neko rekao. Kada je auto krenulo nazad i okrenulo me. Iskočio sam, čujem narod viče: Evo ga živ je“, kazao je Murtić.

Kaže da ga je tek kasnije obuzeo pravi strah.

“Poslije sam nazvao kući da javim da sam živ i tek poslije me obuzeo strah. Nisam čitavu noć zaspao, šta je sve moglo biti ali eto hvala Bogu dobro je“.

Općinski štab Civilne zaštite Teočak, nakon nezapamćenog nevremena koje je u četvrtak uvečer pogodilo područje te općine, proglasilo je stanje prirodne nesreće.

Vodena bujica je nosila sve pred sobom, a najteže stanje bilo je u mjesnoj zajednici Sniježnica, javio je reporter N1 Azur Delić.

U trenutku nevremena jedan od mještana se s automobilom našao usred bujice, ali je na sreću prošao bez povreda.