SAČUVAJTE RECEPT: Za dobro pamćenje, jaku krv i dobar vid

Ovaj kvalitetni napitak je stekao veliku slavu zbog svojih nevjerojatnih učinaka na zdravlje, mnogi ga prave preventivno svake godine, a isplati se.

Dovoljno je dva puta godišnje spremiti ovaj napitak, a vaše tijelo će vam biti zahvalno.

Prirodni recept za poboljšanje opšteg stanja organizma:

  • 1 kg cvekle
  • 2 jabuke
  • 2-3 narandže
  • 0,5 kilograma mrkve
  • Sok od jednog limuna
  • 500 grama livadskog meda

Kako pripremiti ovaj fini napitak:

Nasjeckajte cveklu, jabuke i mrkvu na sitne komade i pomiješajte ih u blenderu. Istisnite sok iz limuna i narandže ručno i dodajte ga prethodnoj smjesi. Na kraju dodajte livadski med .Sve dobro promiješajte dok se med ne sjedini sa sokom i fino otopi. (Tekst se nastavlja ispod)

Ako želite, možete dodati još narandže, jer je njihova svrha u ovom receptu da poboljšaju okus i miris napitka. Tečnost prebacite u staklene boce. Kao što smo već rekli, dobit ćete oko 2 litra ovog napitka, što bi trebalo biti dovoljno za 15 do 20 dana.

Kada i koliko uzimati ovog recepta:

Pijte oko 100 ml napitka svako jutro dok ga ne ispijete. Ovaj napitak jača imunitet, hrani mozak, potiče bolje pamćenje, čisti organizam, štiti od infekcija i upala te smanjuje bol u mišićima.

NAPOMENA: Sve što se nalazi u ovom tekstu je samo u informativne svrhe, a ne u svrhu pružanja medicinskih savjeta. Trebali biste kontaktirati svog liječnika kako biste dobili savjet u vezi s bilo kojim posebnim zdravstvenim problemom, stanjem ili prirodnim receptom.