RUSKI MELEM LIJEČI SKORO SVE BOLESTI, A POTPUNO JE PRIRODAN: 3 sastojka vam trebaju, a priprema je NAJJEDNOSTAVNIJA MOGUĆA!

 

Ovaj čudesan ruski melem vrlo je bezopasan i ne može vam naškoditi, a itekako može biti od koristi!

Potrebno je:

1 jaje (kuhano)
400 ml biljnog ulja (maslinovo ili neko drugo koje imate)
60 gr pčelinjeg voska (mora biti prirodan)
Priprema:

U lonac stavite ulje, a u njemu istopite komadić voska na laganoj vatri. Kada čujete pucketanje,ubacite žumance u ulje s voskom. Ono će se početi pjeniti pa budite spremni da brzo sklonite posudu sa vatre.

Kada se ulje primiri, ponovno ga vratite na vatru i nastavite, uz neprestano miješanje, dodavati žumance. Smjesa mora promeniti boju i postati tamnosmeđa. Tada je sklonite sa vatre i ostavite 20-tak minuta da odstoji.

Procijedite kroz gazu, a mrvice žumanca bacite. Kada se mast ohladi, stavite je u staklenu teglu, a u frižideru može stajati do deset mjeseci.

Primjena:

Ukoliko melem koristite za upalu sinusa potrebno je istopiti je i kapati u nos, a ona će efikasno probiti sinuse i povući na sebe gnoj. Ako imate problema s bronhitisom ili čirevima, konzumirajte pola kašike masti tri puta na dan prije svakog obroka.

U slučaju opekotina, zubobolja, oteklina ili rana nanosite je na bolno mjesto. Njom možete ojačati nokte, te liječiti hemeroide.