RUSI GA UZIMAJU VIJEKOVIMA, A BOMBA JE ZA POVIŠEN ŠEĆER I CRIJEVA: Narodni “lijek” od samo 2 sastojka djeluje već poslije 14 dana

 

Ruski lijek snižava šećer i čisti krv i crijeva, priprema se veoma lako, a sastojke ćete nabaviti u svakoj radnji!

Postoji veliki broj prirodnih “lijekova” za česte tegobe koje muče najveći broj ljudi ne samo u Srbiji, već u svetu, a među najpopularnijim su oni za snižavanje pritiska, holesterola i šećera. Rusi vijekovima koriste domaći preparat koji takođe čuva kardiovaskularni sistem, a prvenstveno je djelotvoran kod čišćenja crijeva i krvi, ali i za snižavanje šećera. Bazira se na dvije namirnice koije imaju blagotvorno dejstvo na ove boljke, a to su kefir i heljdino brašno.

Pomiješajte kefir sa heljdinim brašnom i dobićete “lijek” za skoro sve bolesti gastrointestinalnog trakta, tvrde Rusi! Zašto ova kombinacija djeluje? Činjenica je da mešavina čisti tijelo od toksina i drugih štetnih materija koje nam narušavaju zdravlje, a nutricionisti ističu i da povoljno djeluje na gubitak kilograma.

Nutricionisti napominju i da su oba ova sastojka pojedinačno veoma korisna za organizam i savršeno se dopunjuju: kefir čisti otrove i ima laksativno dejstvo, a heljda je bogata vlaknima koja pomažu pokretljivost crijeva i održavaju ih zdravim.

Možete sami da napravite heljdino brašno
Smatra se da je “lijek” efikasniji ako sami pripremite heljdino brašno, umjesto da koristite industrijsko, a evo i kako da to učinite: isperite zrnevlje pod tekućom vodom, pa ga rasporedite po papirnom ubrusu i ostavite da se osuši 3-5 sati. Sameljite ga u mlinu za kafu ili u blenderu i čuvajte u staklenoj posudi, na hladnom i suhom mjestu.

Kako se priprema mješavina?
Ovu smjesu koristite ujutru, pola sata prije doručka, pa je svakako zgodnije da je pripremite uveče. Uzmite 3 kašike heljdinog brašna, sipajte ga u keramičku ili emajliranu posudu, pa dodajte 2 dl kefira. Dobro promiješajte, pokrijte i stavite u frižider. Da biste poboljšali ukus, u smjesu možete da dodate pola kašičice meda, prstohvat mlevenog cimeta ili nekoliko sjemenki kima.

Domaći “lijek” uzimajte 14 dana, napravite pauzu od mjesec dana, a onda ponovite. Već poslije prve ture ćete osjetiti primjetno poboljšanje.

MONDO