REFIK LENDO U POSJETI TK: “Ja ću tražiti od Vlade Federacije BiH, bez obzira što je došlo do promjena…”

(…) nastavak suradnje s kantonalnim premijerom i lokalnim zajednicama.

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo tokom današnje posjete Tuzlanskom kantonu izjavio je novinarima da kantonalni premijer Irfan Halilagić ima viziju o ravnomjernom razvoju Kantona, dobru za građane.

Nakon razgovora u sjedištu kantonalne vlade u Tuzli, Lendo je kazao da Halilagić govori o ministrima kao već uvježbanom timu.

“Ja ću tražiti od Vlade Federacije BiH, bez obzira što je došlo do promjena, nastavak suradnje s kantonalnim premijerom i lokalnim zajednicama. Moj osnovni cilj je nastavak suradnje, političke i ekonomske”, kazao je Lendo najavljujući njegovo zalaganje kao potpredsjednika Federacije BiH da pomogne ovom Kantonu u dijelu u kojem mogu pomoći viši nivoi vlasti.

Premijer Halilagić je razgovor s Lendom ocijenio sadržajnim i efikasnim napominjući da je potpredsjednik FBiH upoznat s prioritetima u radu kantonalne vlade.

“Računamo da ćemo u ovom mandatu koji je još uvijek pred nama imati podršku viših nivoa vlasti, naročito u ključnim infrastrukturnim projektima. Putna deblokada Tuzlanskog kantona se nameće kao prioritet i o tome smo pričali; potrebno je potpuno uključivanje viših nivoa vlasti, posebno Federacije BiH, jer Tuzlanski kanton, od završetka rata nema ni metra brze ili autoceste. Želimo to promijeniti i treba nam svaka vrsta asistencije”, kazao je Halilagić, prenosi Fena.

Za naredne dane najavio je aktivnosti ka konkretizaciji sveobuhvatne deklaracije o prioritetnoj potrebi putne deblokade Tuzlanskog kantona.