REFIK LENDO U POSJETI SREBRENICI: “Trebamo pomoći jedni drugima, a i danas ćemo ponuditi našu…”

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo danas boravi u radnoj posjeti općini Srebrenica, gdje je održao sastanak s bošnjačkim predstavnicima vlasti u toj općini, kao i s delegatom u Klubu Bošnjaka RS-a Alijom Tabaković.

Lendo je kazao da je njegova posjeta Srebrenici redovna te je izraz podrške bošnjačkim predstavnicima i povratnicima na tom području.

“Sa predstavnicima vlasti sam razgovarao kako i na koji način pomoći građanima ovdje koji žive i koji su njihovi problemi. Trebamo pomoći jedni drugima kako bi svima u našoj državi bilo bolje”, poručio je Lendo.

Planirana je i posjeta Memorijalnom centru Potočari i razgovor s direktorom te institucije Emirom Suljagićem, prenosi Fena.

“Koliko sam upoznat Memorijalni centar dobro funkcioniše i danas ćemo ponuditi našu pomoć Memorijalnom centru”, istakao je Lendo.

Zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić kazao je Feni da su sa potpredsjednikom FBiH Lendom razgovarali o problemima povratnika u Srebrenici.

“U skladu sa njegovim mogućnostima Lendo nam je obećao punu podršku, nama predstavnicima, kao i povratnicima”, rekao je Fejzić.

Tokom boravka u Srebrenici Lendo će danas posjetiti i predstavnice Udruženja “Majke Srebrenice” te Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus.