RECEPT ZA SIRUP OD MLADE KOPRIVE: Poseban lijek za sve bubrežne bolesti i malokrvnost…

U najzdravije biljke koje postoje i dostupne su ljudima. Koristi se u svrhu liječenja velikog broja oboljenja, a posebno bubrežnih oboljenja te malokrvnosti. Ukoliko želite da je berete i pripremite ovaj recept, savjetujemo vam da to uradite negdje na livadama u prirodi, dalje od grada, industrije…

U nastavku slijedi recept koji je vrlo jednostavno napraviti:
Potrebni sastojci:
– 40 vrhova koprive (po mogućnosti mlade biljke da budu)
– 1 kg šećera
– 3 l vode
– 5 limuna

Priprema:
Kada berete koprivu, treba da pazite da uberete samo njen vrh, te tri lista ispod toga, a nikako nemojte ubirati cijelu biljku. Kada ste ubrali, operite je dobro, nekoliko puta. Limun prvo dobro oprati, pa isjeći na kriške te dodati u hladnu vodu, pa u isto dodajte i koprivu.Posudu poklopite i ostavite na sobnoj temperaturi barem 24 sata. Nakon 24 sata, promješajte posudu i dodajte šećer i miješajte malo duže dok se šećer ne otopi u potpunosti.Vaša smjesa je gotova, istresite je u staklenke, zatvorite i čuvajte u frižideru.

Primjena:
Pije se svaki dan po dvije čaše ovog napitka ujutro i naveče prije spavanja. Nema ograničen rok upotrebe ovog lijeka. Provjereno, liječi sve vrste bubrežnih oboljenja. Budite zdravi!!

Izvor: receptikolaci