REAKCIJA BORAČKIH UDRUŽENJA: Osudile prijetnje i uvrede Vojina Mijatovića koje je uputio Semiru Efendiću

Osam boračkih udruženja Općine Novi Grad Sarajevo oglasilo se zajedničkim saopćenjem u kojem je osudilo medijski istup i prijetnje Vojina Mijatovića, potpredsjednika SDP-a i ministra u Vladi FBiH koje je uputio Semiru Efendiću, načelniku Općine Novi Grad i predsjedniku Stranke za BiH.

“Izražavamo oštru osudu na izjave federalnog ministra obrta i poduzetništva Vojina Mijatovića (SDP) u kojima koristi uvredljiv jezik i i upućuje ozbiljne prijetnje načelniku Općine Novi Grad Sarajevo i Predsjedniku Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semiru Efendiću. Takav način izražavanja i ponašanja nije prihvatljiv u javnom prostoru, posebno s obzirom na činjenicu da je časna Armija R BiH branila te dijelove od nezapamćene agrasije u periodu 1992-95 godina.

Veliki broj građana ove zemlje izražava svoju zabrinutost nakon nastupa Vojina Mijatovića na FACE TV. Patriote ove zemlje hrabro su se borile na ratištima poput Žuči, Mojmila, Dobrinje, Pofalića, Stupa i mnogih drugih, te su osigurale da nikada više neće biti prijetnji našem gradu i njegovim stanovnicima na ekavici! Međutim pred očima cijele javnosti, Vojin Mijatović je odlučio prijetiti na ekavici po Sarajevu, kao što su se nedavno neki drugi vojini odvažili napisati zahtjev za zatvaranje slavnog generala Armije R BiH Atifa Dudakovića nakon njegovog govora na obilježavanju godišnjice Dana Armije R BiH u dvorani „Ramiz Salčin“ koji je organizovala Općina Novi Grad Sarajevo pod vođstvom načelnika Semira Efendića.

Pozivamo političke vođe „Trojke“, a posebno SDP, da jasno osude govor i ponašanje svoga potpredsjednika Vojina Mijatovića na FACE TV, i traže odgovornost za neprimjereno ponašanje.

Semir Efendić i Općina Novi Grad Sarajevo pod njegovim vođstvom su primjer ispravnog i iskrenog odnosa prema borcima Armije i MUP-a R BiH, njihovim porodicama i dostignućima
odbrane naše Općine Novi Grad Sarajevo, Grada Sarajeva i jedine nam domovine Bosne i Hercegovine”, navodi se u zajedničkom saopćenju.

alt