Prvi zabeležen slučaj u istoriji: Uspela je da izleči rak uz pomoć jeftinog začina i ostavila lekare u šoku

 

Lekari su sumnjali, ali nikada nisu uspeli da pokažu da ovaj začin leči rak

Demeneke Ferguson se godinama bezuspešno borila protiv raka krvi, a sada je napokon uspela da zaustavi ovu bolest uz pomoć sastojka koji je prisutan u gotovo svakoj kuhinji.
6 svakodnevnih stvari od kojih možete da dobijete rak – poređanih od najopasnije do manje opasnih

Ona sada vodi potpuno normalan život bez potrebe za napornim tretmanima.

Doktori tvrde da je ovo prvi put da je pacijent uspeo da se oporavi od opasne olesti koristeći običan začin nakon što konvencionalni medicinski tretmani nisu dali rezultate.

Kada je melanom počeo da se širi velikom brzinom kroz njeno telo uprkos tome što je prošla tri ciklusa hemoterapije i četiri transplantacije matičnih ćelija, šezdesetsedmogodišnja Demeneke počela je da uzima 8 grama kukrumina svaki dan. U pitanju je jedan od glacvnih sastojaka začina kurkume.
Rak, koji se uglavnom završava smrtnih ishodom u roku od 5 godina, stvarao je nepodnošljiv bol u leđima kod Demeneke.

Kada je naišla na mogući lek na internetu 2011. godine, odlučila je da ga isproba kao poslednju nadu.

Iako su tablete kurkumina skupe – 60 evra za 10 dana, sudeći po rezultatima isplate se.

– Sudeći po našim saznanjima, ovo je prvi slučaj u kom je kurkumin pokazao rezultate kod progresivne bolesti u odsustvu tradicionalnih tretmana, tvrde njeni doktori u radu objavljenom u Britanskom medicinskom žurnalu.
Oni tvrde da ovaj začin može da zaštiti ljude od nekoliko vrsta raka, kao i Alchajmerove bolesti, bolesti srca i depresije, piše Daily Mail.

Uprkos tome što je kurkumiin poznat po svojim anti-upaljenskim svojstvima, lekari ga ne prepisuju pacijentima jer njegova efikasnost nikada nije obimno testirana na velikom uzorku ljudi.

Izvor:telegraf.rs