Prirodni lijek koji mi je REGULISAO HOLESTEROL i očistio arterije

 

Ovaj recept narodne medicine je odličan za zdravlje jer čisti artetije, bori se protiv infekcija, te smanjuje nivo holesterola. Ovo je popularni njemački lijek koji sadrži veoma zdrave sastojke, a to su: đumbir, bijeli luk i limun.

Bijeli luk posjeduje antiupalna, antivirusna i antiseptička svojstva,a bogat je vitaminom C, B6, manganom i vlaknima. Đumbir je zdrav začin koji liječi upale (sadrži protivupalne sastojke kao što su karoten, kurkumin, salicilat, kapsaicin) probavne probleme, smanjuje bol…

Limun je veoma značajan u borbi protiv teških bolesti jer je bogat vitaminom C, a jača imuni sistem i reguliše pH vrijednost organizma.

Sastojci koji su vam potrebni za recept:

4 neoguljena limuna
4 čehna bijelog luka
2 litra vode
mali dio đumbirovog korijena
Upute za pripremu recepta:

Operite sve sastojke, a zatim izrežite limun na komade, odvojite koru od bijelog luka i đumbira. Dobijenu smjesu zagrijte u tavi i dodajte vode dok ne prokuha. Nakon kuvanja. Uzmite viljušku pa izgnječite dobijenu smjesu.

Poslije toga ostavite da se ohladi a zatim je ocijedite u staklene boce. Te boce čuvajte u frižideru.

Bijeli luk će izgubiti svoj neprijatan miris zbog limuna i đumbira, tako da ne brinete o tome.

Kako ga koristiti:

Ovaj lijek pijte svako jutro na prazan želudac, a i naveče 2 sata prije spavanja. Prije upotrebe promućkajte kako đumbir ne bi ostao na dnu boce.

Napravite i vi ovaj narodni recept, zaista dobro dođe.

Izvor: megagiga.info