Prirodni lek za heliko bakteriju i čir na želucu.Potrebno samo par sastojaka koje imamo kuci…

Put u zavičaj uvek nešto novo donese. Ovoga puta sam se vratila sa prirodnim receptima za lečenje želuca. Ne mogu lično da potvrdim njihovu delotvornost, samo prenosim kako se prave, a da su delotvorni rekli su mi drugi ljudi koji su probali i izlečili se.

Lek protiv heliko bakterije

300 g listića biljke čuvarkuća (Sempervivum tectorum)
2 kašike meda (opciono)

Listiće čuvarkuće samleti u mašini za meso, mada verujem da neka slična obrada u multipraktiku ili seckalici je dovoljno dobra. Promešati sa medom i uzimati jednu kašiku ujutru na prazan zeludac. Med nije neophodno dodavati, više je radi ukusa, da bi se lakpe koristilo. Čuvati u frižideru.

Žena koja mi je ovo ispričala mi je rekla da se koriste tri ovakve ture zaredom i uradi pregled nakon šest meseci. Kod nje bakterije više nije bilo, kao ni tegoba. A inače su joj davali mnogo jake antibiotike koji su joj smetali.

Lek protiv čira na želucu

100 listića bokvice
1 tegla meda

Naseckane listiće bokvice pomešati sa medom. Treba da odstoji 15 dana pre korišćenja. Čuvati u frižideru. Uzimati po kašiku dnevno na prazan želudac. Čovek kaže da je bio pred operacijom čira na želucu i da ga je ovo spasilo.

Nadam se da će ovo nekome još da pomogne.