PRIČA KOJA JE OBIŠLA SVET: NIKOLA (14) USTAJE SVAKO JUTRO U 4 I SKUPLJA FLAŠE DA PREHRANI PORODICU (VIDEO)

 

ILIJA OBRADOVIĆ IZ IVANIĆ GRADA KAŽE DA NE MOŽE BITI PONOSNIJI NEGO ŠTO JESTE. NE ČUDI TO JER IMA SINA STAROG SVEGA 14 GODINA, A KOJI LETO PROVODI TAKO DA MU POMAŽE DA ZARADI DA PREHRANI PORODICU U KOJOJ IMA JOŠ ČETVORO BRAĆE I SESTARA.
Nikola Obradović, 14-godišnji je dečak iz Ivanić Grada koji već nekoliko godina svaki dan odlazi u Zagreb kako bi tamo skupljao flaše i papir i na taj način pomogao svojoj porodici u kojoj je još četvoro braće i sestara i koji žive od samo jedne plate, piše RTL.

– Skupi se sto komada boca i oko sto kilograma papira. Radim to već negde pet, šest godina. To sam zavoleo jer ne moram da tražim od roditelja ništa – kaže Nikola koji bi mogao da bude uzor mnogim svojim vršnjacima, ali i starijima od njega.

– Ustajem negde oko četiri, pet sati, dođem sa tatom u Zagreb i meni nije naporno jer imam bicikl sa kojim sam puno brži nego pešice kada bih išao – opisuje dečak.

Njegov otac Ilija kaže kako je pokušavao da ga odgovori od toga, ali nije uspeo.

– Da sam na njegovom mestu, meni bi bilo teško da ustajem. Ja sam mu govorio, ali on hoće da radi i uzalud. Ne mogu ja sad, ne bih ga zaustavljao kad on hoće da radi – kaže Ilija.

Sve što skupi, Nikola preveze do oca koji radi kao zaštitar. Svaki dan, kaže, napuni prtljažnik automobila. S novcem zarađenim od flaša i papira kupe sve, od patika do dovoljno para za račune.

– Ne mogu biti ponosniji nego što jesam. Čovek radi, mlad čovjek, a hoće da radi – dodaje Nikolin otac otkrivajući da dečak i štedi ne bi li se za 18. rođendan upisao u autoškolu.

Pogledajte ovu divnu priču: