POSADITE KROMPIR OVAKO I IMAT ĆETE NAJVEĆI UROD IKAD: Bit će ga u izobilju, nećete znati šta ćete s njim

 

Proizvodnja krompira nikada nije bila jednostavnija, a vi ga možete uzgojiti u sopstvenoj bašti u vašem dvorištu gdje ćete koristiti samo nekoliko stvari koje su jednostavno dostupne, a ako ih nemate, ne morate da brinete jer nisu skupe, a mogu da vam traju godinama.

Krompir je takav da ga možete jednostavno uzgojiti jer njemu ne treba puno pažnje, a upravo radi toga on može da raste u raznim uslovima i vama je sve to olakšano.

Kako bi vi započeli sa ovim projektom sadnje, vama je potrebna ograda od žice koja će biti visoka četiri metra i široka 8 metara, a onda će vam trebati i slama, kompost ili zemlja, te krompir.

Prvo ćete postaviti stubove za ogradu u kvadratnom obliku i vi se trebate uvjeriti da su oni odvojeni 18 centimetara jedna od druge i to je temelj koji će vam trebati. Onda je potrebno samo da uzmete žicu, pa je omotate oko stubova i dobro je pričvrstite.

Dodat ćete slamu u centar ograde, a kada budete od slame formirali strukturu u obliku gnijezda u sredinu ćete dodati kompost ili zemlju kako bi napravili okruženje u kojem će vaš krompir da raste.

Nakon toga ćete da uzmete oko 8 srednjih krompirova i isijecite ih, a ako možete vi se potrudite da taj krompir bude proklijao jer će to funkcionisati kao sjeme. Vi postavite krompir u zemlju, te se uvjerite da su pupoljci okrenuti prema slami i onda ćete pokriti krompir sa nekoliko centimetara zemlje, te položite još jedan red krompira. To ćete raditi sve dok ne bude nestalo krompira.