PIJE SE UJUTRO I UVEČE! TOPI KILE BRZINOM MUNJE: Žene od 50+ godina se kunu u ovaj recept

 

Napitak od ovsa za mršavljenje – pije se ujutru i uveče, ubrzava metabolizam, skida kilograme!

Kako biste izgubili kilograme neophodno je da imate izbalansiranu ishranu, sa puno svježeg voća i povrća, žitarica od cijelog zrna i konzumirate dovoljnu količinu vode. Takođe, fizička aktivnost je neophodna, kako za zdravlje, tako i za sam proces mršavljenja. Ali, zahvaljujući izbvanrednim i ljekovitim sastojcima iz prirode, ovaj proces možete lako ubrzati.

Donosimo vam recept za napitak od ovsa koji blagotvorno djeluje na skidanje neželjenih kilograma i ubrzanje metabolizma, a posebno se preporučuje ženama preko 50 godina. S godinama se metabolizam usporava, a ovaj napitak može šmoći da ga pokrenete.

Ovas sadrži brojne vitamine i minerale, od kojih su mangan, fosfor, bakar, vitamin B1, gvožđe, selen, magnezijum i cink. Bogat je aminokiselinama, antioskidantima koji su neophodni za čišćenje organizma od toksina, kao i vlaknima, neophodnim za mršavljenje i u borbi protiv zatvora.

Evo recepta za moćan napitak koji skida kilograme – preporučuje se da ga pijete šoljicu ujutru na prazan stomak i uveče pred spavanje!

Sastojci:

1 čaša oljuštenog zrna ovsa
2 litra vode
limun

Priprema:

Sipajte u šerpu vodu i ovas, pa kuvajte do ključanja. Kada proključa, smanjite vatru i kuvajte još 15 minuta. Ostavite da odstoji oko 5 sati. Nakon toga procedite i sipajte u šoljicu, dodajte napitku jednu krišku organskog limuna sa kožicom.

Ovas nemojte bacati, već ga možete izblendirati, pa od njega praviti kolače ili kaše.

(Novi.ba/Lovesensa)