PATILA SAM OD GASTRITISA: Pirinač i peršun su mi pomogli i otklonili bol u želucu

 

Gastritis se najčešće definiše kao upala sluznice želuca koja je zaslužna za stvaranje sloja ćelija koje prekrivaju unutrašnji dio želuca:
Ona štiti naš želudac od jakih želudačnih kiselina.

Danas želimo da vam pokažemo jako dobar domaći lijek koji će izliječiti gastritis za samo par dana.

Narodni lijek koji liječi gastritis za samo 3 dana

Takođe postoji bakterija koja se naziva helikobakter pilori koja napada želudačni epitelium i prouzrokuje nastanak ovog zdravstvenog problema. Sa ovim prirodnim lijekom ćete moći da se odbranite od ove bolesti za samo 3 dana, bez obzira na uzrok.

Peršun je odličan borbu rotiv gastritisa

Različita sadržina vitamina A,B,C, E i K kod peršuna ga čini savršenim prirodnim sastojkom za liječenje bilo kakvog tipa digestivne bolesti.

Evo kako možete pripremiti ovaj moćan prirodni lijek za gastritis za samo 3 dana, na osnovu peršuna.

Priprema se na ovaj način:

Temeljno operite šaku lišća peruna i stavite ga da proključa u litar vode. Ostavite lišće peršuna u ključaloj vodi na barem 5 minuta. Nakon toga pustite rastvor da odstoji 2 sata. Filtrirajte napitak i procijeđenu tečnost prespite u staklenu teglu.

Ispijte čašu ovog nevjerovatnog rastvora od peršuna svaki dan dok traju simptomi. Uz konzumiranje ovog moćnog prirodnog lijeka, takođe vam ostavljamo još jedan spektakularan prirodan recept za tretiranje ovog stanja efikasno.

Voda od riže za borbu protiv gastritisa

Voda od riže će vam pomoći da efikasno uklonite upalu abdomena i simptome koji se javljaju usled gastritisa.

Sprema se na ovaj način:

Skuvajte 150 grama pirinča u litri vode. Nakon 20 minuta na vatri, ocijedite pirinač i sačuvajte vodu od kuhanja u staklenoj tegli. Pijte pirinčanu vodu svakodnevno dok traju simptomi gastritisa.

Oslobodite se i vi gastritisa, nadamo se da će ovi recepti pomoći.

Izvor: novi.ba