Ovo su kandidatske liste Naroda i pravde za sve nivoe vlasti u BiH

Stranka Narod i pravda je kao i ostale stranke prije tri dana zaključila i predala kandidatske liste za oktobarske Opće izbore.

Nositelj liste za Skupštinu Kantona Sarajevo je trenutno predsjedavajući skupštine Elvedin Okerić. Drugo mjesto zauzima Arijana Memić, treće Kemal Ademović, četvrto Aljoša Čampara. Peta na listi je Danijela Kristić, šesti je Elvis Vreto. Trenutna ministrica odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo Naida Hota Muminović se nalazi na 11. mjestu liste za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Listu za Unsko-sanski kanton predvodi Azhar Sejarić, za Tuzlanski kanton Izen Hajdarević. Listu za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona predvodi bivša gradonačelnica Visokog Amra Babić. Na prvom mjestu liste Naroda i pravde za Bosansko-podrinjski kanton nalazi se Nezim Alagić, na drugom mjestu je Edita Velić trenutno zastupnica u Skupštini BPK. Na listi se nalazi i bivša ministrica MUP-a BPK na broju pet Nizama Rišljanin.

U Srednjobosanskom kantonu listu predvodi Haris Kaniža, u Hercegovačko-neretvanskom kantonu Omer Hujdur.

Predsjednik Naroda i pravde, Elmedin Konaković predvodi listu za izbornu jedinicu 11 (Ilijaš, Vogošća, Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo) za Parlament FBiH. Na ovoj listi se na drugom mjestu nalazi Amra Junuzović-Kljajić, na trećem Amel Mekić, a na četvrtom Vernesa Bešlija.

Za izbornu jedinicu 7 (Hadžići, Ilidža, Novi Grad, Trnovo, Pale, Foča, Goražde) za Parlament FBiH listu predvodi Adnan Delić. Izbornu jedinicu 6 (Kakanj, Vareš, Olovo, Breza, Visoko) za Parlament FBiH ispred Naroda i pravde predvodi ministar u Vladi Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović.

Listu za državni parlament u izbornoj jedinici 3 koja obuhvata Kanton Sarajevo i Bosansko-podrinjski kanton predvodi Denis Zvizdić, na drugom mjestu je Mia Karamehić-Abazović, na trećem Ahmed Sejdić, a na četvrtom Amar Dovadžija. U izbornoj jedinici 4 (Srednjobosanski i Zeničko-dobojski kanton) listu vodi Mesud Ajanović. Listu iz Tuzlanskog kantona i Posavskog vodi Nihad Omerović. Iz USK/Kanton 9 Nermin Pračić, HNK/ZHK vodi Melida Hasanagić.