Ovo je najbolji prirodni lijek za prostatu na svijetu!

 

Zbog utjecaja medicine ova biljka je pala u zaborav, no možete ju pronaći u prirodi ili u biljnim ljekarnama.

Osim što je dragocjena u liječenju upalnih stanja prostate, ovom se biljkom uspješno liječe bolesti mjehura, bubrega i uporne bakterije u urinarnom sustavu.

Vrbovica (Epilobium pariflorum – montanum L.) biljka je iz obitelji pupoljica (Oenotheraceae), a farmakopejski naziv joj je Herba Epilobium. Prirodni je antiseptik, antibakterik, adstrigent, antiinflamatorik i antikarcinom.

Druga imena ove ljekovite biljke su planinska vrbovica, svilovina, šumska vrbovica, Englezi je nazivaju Broad-leaved Willowherb – Mountain Willow-Herb, Nijemci Berg-Weidenröschen, Francuzi Epilobe des montagnes, a Talijani Garofanino di montagn.

Ljekovito djelovanje

Muškarci znaju da imaju svoju atomsku bombu na kojoj udobno sjede, a to je prostata.

Ako postoji pravi primjer ljekovitosti pojedine biljke za određeni sustav organa i njegovih bolesti, tada je za urinarni sustav to vrbovica.

Ljekovitost vrbovice i njezina uporaba novijeg je datuma, oko 30 godina, i to u prvom redu u liječenju infekcija i tegoba urinarnih putova i organa.

Upalna stanja prostate (predstojna žlijezda – kroz nju prolazi početni dio mokraćne cijevi ) – prostatitis (akutni prostatis koji je uzrokovan bakterijama E. Coli, Klebsiella, Proteus itd.), hiperplazija prostate (modularna hiperplazija prostate), tumori prostate (adenokarcinomi, latentni karcinom), danas su česte tegobe muškaraca.

Čajne mješavine

Čaj, ekstrakt i tinktura iz listova ili cijele biljke koju dobijemo iz vrbovice su prirodna ljekovita sredstva za liječenje bolesti prostate.

Vrbovicom se uspješno liječe i
– bolesti mjehura (infekcije mjehura, katar, karcinom),
– bolesti bubrega (infekcije, upale, bakterije, tumori),
– kod upornih bakterija (u mjehuru i mokraćnim kanalima) itd.

Danas se dosta preporučuju čajne mješavine za liječenje prostate pa se tako uz vrbovicu preporučuju list i korijen koprive, mrtva kopriva, gospina trava, kamilica, čestoslavica, zlatica, iđirot, zečja soca itd.

Mladi listovi vrbovice su ukusna proljetna hrana te se rabe za pripremu raznih proljetnih salata, variva i juha.

Čaj za urinarne bolesti
Sastojci:
1 čajna žličica vrbovice, 2 dl vode
Priprema:
Vrućom vodom prelijemo bilje, poklopimo, pustimo da odstoji 5 minuta i procijedimo.
Uporaba:
Pijemo 2 šalice čaja na dan i to ujutro natašte i navečer prije spavanja.

Tinktura od vrbovice
Radi se sa 60% alkoholom.

Uzimamo 5-10 kapi dva puta na dan s malo vode ili soka.