OVAJ NAPITAK OD SAMO 2 SASTOJKA UNIŠTAVA GORUŠICU ZA MINUT, POBOLJŠAVA VARENJE I REGULIŠE GASOVE! Ove sastojke svi imamo u kuhinji

 

Gorušica se može opisati kao gorući osećaj u grudima. Ona sama po sebi nije opasna, ali ukoliko se često ponavlja može biti jako iritantna pojava.

Nastaje kada se mišić koji zatvara dio između jednjaka i želuca ne radi dobro svoju ulogu poklopca. On treba da spriječi želudačnu kiselinu da izađe iz želuca. Onda kada se on ne zatvori, želudačna kiselina prolazi u jednjak i iritira ga.

Neki ljudi osećaju neprijatnost u grudima, a neki čak i u grlu. Ponekad je ovakvo vraćanje kiseline praćeno i bolovima u grudima i nerijetko izazove brigu da se radi o srčanom problemu. Gorušicu može da izazove previše začinjena i previše kisela hrana. Gorušici doprinosi i način na koji jedete, pa se savjetuje lagano žvakanje.

Napitak od bosiljka i cimeta

U proključalu vodu stavite nekoliko listova bosiljka i kašičicu cimeta i sačekajte 15 minuta. Nakon toga procijedite i napitak je spreman. Cimet je odličan lijek za probleme sa varenjem i generalno sve želudačne tegobe.