Ova vitaminska bomba će vas brzo ojačati i podići vas na noge! Posebno korisno za decu stariju od 10 godina i žene starije od 45 godina.

 

 

Zimi ili u sezoni promenljivog vremena, svaka osoba razmišlja o tome kako da ojača imuni sistem. Ne želim zaista da pijem pilule za ovo, jer – imunitet će od njih ojačati ili će, naprotiv, postati još slabiji…

“Dnevni Magazin” preporučuje vam dokazani lek – tradicionalnu medicinu. Ova dva recepta za održavanje imuniteta u hladnoj sezoni pogodna su i za odrasle i za decu.

MEŠAVINA VITAMINA
Sameljite 1/2 šolje suvog grožđa, 1 šolju zrna oraha, 1/2 šolje badema (možete dodati pinjole), 2 kore limuna. Iscedite same limune u masu. Dodajte 150 g meda, 1/2 šolje suvih kajsija i isto toliko suvih šljiva. Ostavite 1-2 dana na tamnom mestu. Čuvajte ovu smesu u frižideru. Odrasli uzimaju 1-2 kašike 3 puta dnevno, za decu od tri godine, 1 kašika. 2 puta dnevno.
Trebaće vam 200 g suvih kajsija, 200 g suvih šljiva, 200 g smokava, 200 g oraha, 200 g suvog grožđa, 200 g meda, 1 limun, 50 ml rakije. Stavite suvo voće i limun u mlin za meso. Prelijte celu smesu medom i konjakom. Stavite teglu u frižider i uzmite 1 kašiku pre jela.
Ova sredstva će vam pomoći da ojačate imunitet. Napravite ove smese i zaboravite na prehladu tokom cele zime. Obavezno ih podelite sa porodicom – vodite računa o njihovom zdravlju!